maanantai 11. elokuuta 2014

Viikko 32




Ma: -
Ti: a:5km, i:vesijuoksu 45'
Ke: uinti + vesijuoksu 45'
To: vesijuoksu 30'
Pe: Anianpellon markkinajuoksu Vääksy 4,6km 16.24 yht 8km
La: -
Su: -
--
Yht: 13km
   


Kantapää on viime viikkoina kipeytynyt pitkistä ja kovista harjoituksista niin että on ollut syytä pitää ylimääräisiä lepopäiviä. Pahimmillaan kipu on ollut sellainen etten ole pystynyt nousemaan vasemmalla jalalla varpaille. 
 
Tuollainen patti on kantapään sisäsyrjässä

Tiistaiaamuna oli tarkoitus juosta pitkä vauhtileikittely, mutta kun alkuveryttelyssä tuntui kantapäässä kipua niin käännyin takaisin. Perjantaina juoksin Vääksyn kanavan hienoissa maisemissa mukavan hölkkäkisan ja juoksu tuntui kulkevan hyvin. Viimeiset 400m jouduin juoksemaan ihan täysiä että sain pidettyä itseäni ehkä puolet nuoremman kaverin takana. Vauhdista en tiedä kun mittaristani oli akku loppu, mutta epäilen matkan olleen hieman ilmoitettua pidempi kun voittajalla James Tenaillakin meni aikaa 15.01 ja hän on juossut tänä kesänä kuitenkin tonnivitosen 3.42. Kisassa ei ollut mitään kipua, mutta sen jälkeen kantapää oli taas hetken aikaa kipeä. Täytyykin nyt kokeilla parin viikon juoksutaukoa ja samalla jatkaa kylmähoitoja jos vamman saisi sillä tokenemaan.

2 kommenttia:

  1. Ikävän näköinen patti. Tiedätkö, mikä tuon on oikein aiheuttanut? Aiheuttaako se kipua myös akillekseen vai ainoastaan kantapään seutuun? Toivottavasti saat kivut selätettyä ja pääset tekemään hyvää maratonreeniä kohti syksyä.

    VastaaPoista
  2. Arvaukseni on että akilleksen kiinnityskohdassa kantaluuhun on pieni repeämä tai muuten vaan tulehdus. Akilleksessa ei kipua tunnu sormella painamallakaan, vaan kipukohdat ovat tuon patin ympärillä. Alkukesän sen kanssa tuli hyvin toimeen ja nytkin tuntuu että vamma olisi paranemassa jos sille antaa aikaa. Frankfurtiin on nyt 2,5kk aikaa, joten parin viikon tauko (jos se riittää) ei vielä tässä vaiheessa ole katastrofi.

    VastaaPoista