sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Viikko 4


Ma: -
Ti: 15km
Ke: -
To: kuntopiiri
Pe: a:matolla 5km TV-kova (3.20/km) yht 9km
La: 21km
Su: a:13km, i:kevyt kuntopiiri
--
Yht: 58km
 
Nyt paloi käämit! Ehdin juuri kiihdyttää juoksumaton tavoitevauhtiin, hypätä kyytiin ja ottaa muutaman juoksuaskeleen kun maton vauhti hidastui ja moottorista alkoi tulla voimakasta palaneen hajua. Avasin moottoria sen verran että totesin käämien palaneen, joten sitä ei enää kuntoon saa. Olihan moottorilla jo takana edellisen omistajan ahkeran käytön ansiosta kiitettävät 7000km. Ensi viikolla pitäisi selvitä löytyykö tuohon vielä uutta moottoria vai pitääkö myös ohjainkortti vaihtaa.
 
Suomeen paluusta lähtien oli kurkussa pieniä kivun tuntemuksia ja keskiviikkona kipu oli kovimmillaan, joten jätin pari lenkkiä väliin kun ulkonakin oli niin kylmä. Torstaina ”pääsin” sitten työpaikan kuntosalille kokeilemaan elämäni ensimmäistä kertaa miltä mattojuoksu aidoimmillaan tuntuu eli valkoista betoniseinää tuijottaen ja huoneenlämmössä hikoillen. Mukavaahan se oli kun meni huomaamatta 10s/km kovempaa mitä luulin; kuvittelin nimittäin juoksevani 3.30-vauhdilla, mutta kun en km/h-vauhdeista juuri mitään ymmärrä eikä matto suostunut muuta näyttämään, lätkäisin nopeudeksi 18km/h.
 
Tuli tuossa joitain viikkoja sitten ilmoittauduttua Bupa London 10 000 –katukisaan 25.5. Mo Farah on tehnyt tuolla UK:n maantiekympin ennätyksen, joten reitti on nopea ja osittain samaa kuin maratonilla. Ja kun juoksijoita on 12 500, lienee tunnelmakin kohdallaan. Koska kisa juostaan kuusi viikkoa maratonin jälkeen, jää vauhtikestävyyden parantamiselle aikaa nelisen viikkoa. MUTTA kun pari Kanarian viikkoa eivät antaneet viitteitä siitä että juoksu voisi kesäkelillä kulkea, näyttää todennäköiseltä että toukokuussa alkaa jälleen perinteiset vaikeudet. Mutta riskejäkin pitää ottaa jos meinaa saada tulosta.
 
Chicagon maraton julkaisi ilmoittautumiskäytäntönsä: alle 3:15 juosseille on taattu paikka ja loput arvotaan. Tänne olisi helppo päästä, mutta jos kesällä ei taaskaan juoksu kulje niin ei viitsisi lähteä noin pitkälle turistimatkalle huvin vuoksi. Tätä nyt on aikaa pohtia maaliskuuhun asti. Lähempänä vaihtoehtona Chicagolle olisi Frankfurtin maraton, mutta Firenzen maraton marraskuun lopussa voisi olla siinä mielessä parempi vaihtoehto että loppusyksystä pystyisi mahdollisesti tekemään paremmin kovia treenejä.

Lontoon maratonin eliittiryhmä on jälleen ylivoimaisesti vuoden kovatasoisin, vaikka Bekele valitsikin syystä tai toisesta debyyttimaratonikseen Pariisin (kiitos A. vinkistä).

4 kommenttia:

  1. Sähän alat Lontoossa kisaamaan oikein urakalla. No maailmasta ei varmaan montaa kaupunkia löydy jossa on yhtä huikea tunnelma kisoissa kuin Lontoossa. Tuo Chicagon "karsintaraja" on yllättävän löysä, muistaakseni se on esim. New Yorkissa peräti 2:45. Sinnehän pääsisi jopa kaltaiseni taapertajakin suoraan mukaan :) Maalaat suotta piruja seinälle tuon Chicagon projektisi suhteen. Sinne on vielä aikaa ja vaikka reenit ei aina kesähelteessä kulkiskaan, niin syksyn viileyteen mennessä saat kyllä itsesi hyvinkin ennätyskuntoon.

    Minäkin pääsen tällä viikolla kokeilemaan juoksua. Täytynee mennä matolle koska se on pehmeänä alustana jaloille (ja erityisesti polvelle) ystävällisempi alusta.

    VastaaPoista
  2. Tuo Bupa London 10k on saman organisaation järjestämä ja osittain samalla reitillä kuin Lontoon maraton (lähtö ja maali maratonin maalialueella) , joten edellytykset hyvälle kisalle on olemassa. Lennotkaan eivät maksaneet kuin reilun satasen.

    New Yorkissa on kait toistaiseksi poikkeuksellisen kovat rajat siksi että peruuntuneeseen kisaan ilmoittautuneille taattiin paikat seuraavien vuosien kisoihin.

    Toivotaan ettei vammasi kanssa tule takapakkia. Kiitettävän ahkerasti olet jaksanut tehdä korvaavia.

    VastaaPoista
  3. Firenzessä ja Frankfurthissa oli ainakin viime vuonna paikkoja vielä syksyllä. Ne ovat sen nojalla hyviä vaihtoehtoja. Ja vielä nopeitakin. Jos mulle käy Berliinin kanssa sama juttu kuin viime vuonna eli tulen kipeäksi herkistelyn takia, niin otan kyllä sitten jompaankumpaan noista äkkilähdön. :)

    VastaaPoista
  4. Itseasiassa Frankfurt tuli jo valituksi kun sinne on kavereitakin lähdössä.

    VastaaPoista