sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Viikko 1



Ma: a:pyöräily 30’, i:13km pal
Ti: a:6km, i:Hakunilan uudenvuoden juoksu 10km 35.45 (3.35/km) yht 15km
Ke: 8km pal
To: a:13km, i:13km
Pe: mäkivetoja 6x80sek yht 8km
La: 6km
Su: 37km, lopussa 5km 3.54/km
--
Yht: 119km

Ehdinkin pyöräilemään hiekoitettuja teitä muutamia kertoja töihin ennen kuin terävä hiekoitusmurske puhkaisi renkaan. Tilasin sitten pistosuojatut Schwalbe Marathon Plussat (en nimen takia vaan siksi että em. renkaiden kestävyyttä on kehuttu). Täältä sai kaksi rengasta samalla hinnalla kuin Suomesta yhden. Maanantaille tuli sitten aiottua pidempi palauttava lenkki kun töistä paluumatkan pyöräily vaihtui juoksuun. 21 + 13km lenkit kympin hölkkäkisojen välissä olivat palautumisen kannalta ehkä hiukan liian pitkiä. Messujuoksun betonilla kipeytyneet pohkeet eivät kuitenkaan tuntuneet häiritsevän enää tiistai-iltana.

Olosuhteet uudenvuoden juoksuun olivat lähes parhaat mahdolliset: +4 astetta, lievä tihkusade ja puhdas asfalttitie. Vain vastatuuli häiritsi hiukan paluumatkaa. Menomatka meni mukavan tuntuista vauhtia suuressa ryhmässä kisan nopeimman naisjuoksijan kanssa. Kääntöpaikan jälkeen yksi mies lähti vetämään vähän reippaampaa vauhtia ja lähdin peesiin. Tässä vaiheessa porukka alkoi ilmeisesti hajoamaan, en tiedä kun en yleensä koskaan vilkuile taakse *) Kun juoksu tuntui helpolta niin päätin aloittaa pitkän loppukirin 8km kohdalta. Vaikka välillä vastatuuli meinasi pysäyttää etenemisen, tuli loppu viimeistä tiukkaa ylämäkeä lukuun ottamatta lähes 3.20-vauhdilla. Tuo tarkoittanee sitä että alkumatkan olisi voinut juosta hiukan kovempaakin, mutta vielä ei osannut luottaa siihen että juoksu voi kulkea jopa koko kympin matkan. Jäin viiden vuoden takaisesta parhaasta ajastani ko. reitillä vain kuusi sekuntia, joten vihdoin juoksu alkaa kulkemaan normaalilla tasolla!

*) Kisassa on turha vilkuilla taaksepäin ja antaa epävarma kuva itsestään kuten tämä herra kokemattomuuttaan tekee. Jos juoksee omien kykyjen ylärajalla niin silloin ei voi mitään jos joku tulee takaa ohi. Jos taas kaikki ei ole pelissä niin silloin pystyy vastaamaan jos joku yrittää ohi.

Nyt juostaan pari viikkoa sortseissa Gran Canarialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti