maanantai 30. syyskuuta 2013

Viikko 39 Berliinin maraton



Ma: -
Ti: 4km n. 3.50/km yht 7km
Ke: 8km
To:7km, välillä 1km 3.47
Pe: -
La: 5km
Su: Berliinin maraton 2.44.47 yht 43km
--
Yht: 70km

Berliinin maraton juostiin loistavassa säässä: 5->10 astetta lämmintä, auringon paiste ja kevyt tuuli. Lähdin tavoittelemaan 2.40:n alitusta, eli 3.47 kilometrejä. 32 kilometriin saakka meni täsmälleen tavoitevauhtia, mutta sitten tuli täydellinen romahdus ja vauhdit tippui puoli minuuttia /km. Vaikean vuoden jälkeen pidin juoksua kuitenkin puolittain onnistuneena ja jo matkan aikana tein päätöksen että harrastus saa jatkua. Hengityksen puolesta ei ollut ongelmia, mutta kovien harjoitusten vähyys näkyi siinä että jalat eivät taaskaan kestäneet loppuun saakka. Tarkempaa raporttia saattaa tulla lähiaikoina.

4 kommenttia:

  1. Kattelin väliajoistasi, että reiluun 30km saakka oli hyvää ja tasaista menoa. Hyvä tulos kuitenkin ottaen huomioon kaikki reeniä hankaloittaneet vaikeudet.

    Sitten kysymys joka itseäni kiinnostaa ja johon olet oikea nyt kaveri vastaamaan: Lontoo vs. Berliini. Kumman koet kokonaisuudessaan paremmaksi ja miten vertaat järjestelyjen sujuvuutta, yleistä fiilistä, lähdön sujuvuutta yms?

    VastaaPoista
  2. Tuloksen tekoon Berliini, fiilistelyyn Lontoo. Vaikka Berliinissäkin on suht paljon katsojia, on niitä Lontoossa vielä paljon enemmän ja tunnelma vielä huikeampi. Berliinissä tosin sai kannustusta myös suomeksi kun paikalla oli paljon suomalaisia katsojia. Kyllähän Berliinin reitti on nopeampi, vaikkei sekään ihan yhtä tasainen olekaan kuin Dubai. Oli siellä kuitenkin muutamalle sillalle noustessa ihan selvä mäki.

    Järjestelyt toimii molemmissa hyvin. Berliinissä oli tolkuttomat vessajonot kun Lontoossa ei tarvitse jonottaa ainakaan UK championships –alueella. Lähtökarsinat olivat Berliinissä väljät ja siellä olisi pystynyt tekemään pientä veryttelyäkin kun taas Lontoossa pakkaudutaan tiiviiseen sumppuun.

    Summa summarum: parasta on kun juoksee sekä Lontoon että Berliinin :)

    VastaaPoista
  3. Hyvä, ettei juoksuharrastuksesi lopu tähänkaään maratoniin! En saanut netistä ongittua tuttujen väliaikoja reitin varrelle, kun netti ei toiminut. Bongasin sinut kuitenkin pari kertaa kadulla ja toisesta kerrasta tuli jopa kuva vahingossa. :) Tässä se: http://www.flickr.com/photos/hentti/10065549893/in/set-72157636142527033

    Onko sulla suunnitelmissa ensi vuodelle jo ulkomaan maratonmatkoja?

    VastaaPoista
  4. Kiitos kuvasta! Taisi olla loppuvaiheilta kun on niin tuskaisen näköistä laahustamista. Harmi ettet sinä päässyt juoksemaan, mutta oikean ratkaisun teit. Ei mitään kisaa, eikä varsinkaan maratonia, kannata toipilaana juosta.

    Eihän se lopettaminen ollut ennen tätä syksyä käynyt viimeiseen kymmeneen vuoteen mielessäkään, niin jospa nyt mentäisiin taas seuraavat kymmenen vuotta. Ainakin jos saadaan astma kuriin.

    Ensi vuodelle on suunnitelmissa Lontoo ja Berliini ja syksyn kakkosvaihtoehtona Frankfurt jos Berliinin arpaonni ei suosi. Lisäksi maaliskuulle Haagin puolikas.

    VastaaPoista