sunnuntai 11. elokuuta 2013

Viikko 32


Ma: a:8km, i:7km
Ti: a:15km TV-reipas (3.46/km, syke 144) yht 20km, i:13km
Ke: a:pyöräily 30’, i:pyöräily 30’ + juoksu 8km
To: 20km
Pe: a:13km, i:14km, ylämäet reippaasti
La: kevyt kuntopiiri + 9km
Su: 36km, lopussa 7km TV-kova 3.56/km
--
Yht: 148km
 
Jes, nyt se sitten tapahtui! Tiistaina juoksu kulki paremmin kuin kertaakaan SM-maastojen jälkeen. Klo 6.30 oli mukavan raikas 10 astetta lämmintä ja vaikka aurinko paistoi, ei sää ehtinyt loppumatkastakaan tulla helteiseksi. Vasta lyhyen alkuveryttelyn aikana päätin lähteä yrittämään tasavauhtista 3.50-3.55/km-vauhdilla 15km tai jos tuntuu vaikealta niin 3x5km lyhyillä palautuksilla. Juoksu kulki rennosti ja vain muutama hitain ylämäkikilometri vei aikaa yli 3.50. En oikein muistanutkaan enää miten helppoa juoksu voi parhaimmillaan olla. Taisin käyttää ensimmäistä kertaa koko kesänä sykevyötä ja keskisykekin pysytteli hyvällä tasolla.

Tämän viikon olisi pitänyt olla määrällisesti kovempi kuin edellisen, mutta yritin tehdä kovien ja kevyiden päivien eron selvemmäksi ettei mene liian tasapaksuksi. Sen verran tuli laiskoteltuakin että torstaina ja launataina jäi iltalenkit väliin, eikä perjantaiaamuna huvittanut juosta kovaa. Sunnuntai sitten palauttikin taas jalat maanpinnalle. Tarkoitus oli vetää pitkän lenkin loppuun kymppi n. 3.50-vauhdilla, mutta tuo reilusti hitaampikin könyäminen oli ihan liian tuskallista. Oliskohan sitten niin että kuumassa mun keuhkoputket menee pahemmin tukkoon kuin kylmässä?

3 kommenttia:

  1. Paljon paremmalta tuo sun pitkän lenkin touhu vaikuttaa kun mun vastaavan päivän räpistely. Alusta saakka meno tuntui jokseenkin takkuiselta ja 20km jälkeen muuttui todelliseksi raahautumiseksi. Oikaisin kotiin niin, että määräkin jäi 4-6km suunnitelmaa lyhyemmäksi koska en olisi yksinkertaisesti jaksanut pidempään. Miten tässä nyt sitten jaksais maratonin ja vielä paljon kovempaa?!

    VastaaPoista
  2. Kiva, että juoksu taas kulkee, ainakin välillä! :) Tajusin nyt vasta, että olet lähdössä samalle syysmaratonille Berliiniin.

    VastaaPoista
  3. Antti, oli se mullakin pitkän lenkin loppu raahautumista eikä olisi voinut kuvitellakaan juoksevansa tänään sillä vauhdilla maratonia. Sen sijaan tiistaina kovemmassa vauhdissa oli tunne että hyvinkin voisi selviytyä maratonista sillä vauhdilla, ainakin jos saa jalat tottumaan sellaiseen vauhtiin. Onneksi maratonia ei joudu juoksemaan helteessä.

    Heini, toivon vaan ettei seuraavaa paremman kulun päivää joudu odottamaan taas 3kk. Berliinissä en olekaan vielä juossut maratonia, mutta tuloksen tekoon sen pitäisi olla erinomainen ellei paras.

    VastaaPoista