sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Viikko 40

Ma: a:11km, i:5km
Ti: 4km TV-reipas, yht 9km
Ke:  a:5km, i:10km, välillä kevyt kuntopiiri
To: 10km
Pe: 75'/19,4km kiihtyvä (30' n.4.00 -> 25' n.3.50 -> 20' n.3.40/km, k.a. 3.52), yht 22km
La: 5km pal
Su: 8km
--
Yht: 85km

Vihdoinkin on tainnut löytyä syy jo lähes 5kk kestäneeseen kulkemattomuuteen! Todisteena tästä maratonin viimeistelyharjoituksena tehty kiihtyvävauhtinen kulki ensimmäistä kertaa koko kesän/syksyn aikana suunnitellusti ja vieläpä hyvällä tunteella - huolimatta edelleen jatkuvasta nuhasta, kovasta tuulesta ja sateen pehmentämistä hiekkateistä. Pitkään jatkunut maratonpelkääväisyys vaihtui kerralla maratonluottoon (vielä ennen perjantaita en ollut varma pystyisinkö juoksemaan maratonia edes kolmeen tuntiin). Nähtäväksi toki jää miten jalat kestävät kisassa kun harjoituksissa en ole pystynyt juoksemaan ihan suunniteltuja vauhteja. Mutta nyt tuntuu erittäin hyvältä!

5 kommenttia:

  1. Hienoa! Näin se homma alkaa toimimaan. Kyllä sulla maraton tulee heilahtamaan mallikkaasti. Oliko jokin selkeä syy kulun parantumiseen, vai alkoiko vaan reeni viimein purra elimistöön?

    Mulla puolestaan alko kipuilla oikea nilkka kummaltakin sivustalta. Mikähän ihme tää nyt taas on? Nivelsiteet sökönä vai jotain muuta? En tiedä, mutta ympii nää jatkuvat kiputilat.

    VastaaPoista
  2. Astmalta tuo vaikuttaisi, vaikkakaan vielä ei ole lopullista diagnoosia kun en nuhan takia ole voinut käydä spirometriassa ja keuhkokuvassa. Mutta omissa PEF-mittauksissa puhallustulokset paranivat viime viikolla huomattavasti (jopa 550 -> 720 l/min) Ventolinen käytön jälkeen.

    Tuo nilkkakipusi kuulostaa siltä kuin olisi tapahtunut pieni venähdys (vaikka liukkailla poluilla juostessa?) ja sen luulisi paranevan nopeasti.

    VastaaPoista
  3. Hei! Kiva lukea täältä, että kulkemattomuuteen on löytymässä syy! Minullakin todettiin lähes kymmenen vuotta sitten rasitusastma. Ensin veikkasin jotain ylirasitustilaa, mutta pelkällä PEF-mittarilla näki jo selvästi astmaoireita.
    Tsemppiä sunnuntaille, hyvin se menee! t. Paula J.

    VastaaPoista
  4. Tsempit Vantaalle! Hyvin se menee!

    VastaaPoista
  5. Kiitos Paula ja Moguli! Ja tsemppiä myös Paulalle puolikkaalle ja Mogulille polven kuntoutukseen!

    Eilinen vitosen TV-reipas palautti taas maan pinnalle, mutta lähden joka tapauksessa tavoitevauhtia 3.47/km ja katsotaan montako kierrosta jaksan.

    VastaaPoista