sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Viikko 27


Ma: 10km, välillä 2x1km pal 2’ (3.38-3.19)
Ti: pyöräily 13+20 km
Ke: 1500m 4.37 + ver. yht 13km
To: pyöräily 13km + 13km + juoksu 10km
Pe: Linnahölkkä 10km 36.20 (3.38/km) + ver, yht 15km
La: (puusavottaa 5h) + soutu 0,5h
Su: 43km (3,5h) + vesijuoksu 20min pal.
--
Yht: 91km


1,5kk jälkeen juoksu alkaa vihdoin kulkemaan paremmin! Keskiviikkona kävin (taas kerran lähes kylmiltään) radalla juoksemassa pm-viesteissä. Vielä toissaviikolla aikaa olisi kulunut varmasti yli 5min, joten nyt saavutettu aika olikin mukava yllätys. Pari kertaa lyhyempiä ratavetoja ja sopiva tonnivitosen kisa niin hidas maratoonarikin voisi päästä alle 3min/km-vauhtia… ehkä kuitenkin keskitytään pääasiaan eli maratoniin tähtäävään harjoitteluun.

Perjantain Linnahölkkä Hämeenlinnassa ei kuitenkaan mennyt ihan toivotulla tavalla. Eka vitonen meni tasaista 3.30-vauhtia, mutta sitten vauhti romahti ja loppumatkasta hölkkäilin 4min-vauhtia pois. Epäselväksi jäi johtuiko tämä vk-harjoittelun puutteesta vai huonosta kuumuuden kestosta – lämpöä oli kuitenkin 25 astetta. Eikä siinä vielä kaikki – tähän asti terveenä ollut vasen akilles ei tykännyt kisatossuilla juoksusta vaan tuli todella kipeäksi.

Lauantain pidin juoksutaukoa akillesten takia, mutta sunnuntaina tuli juostua vähän normaalia pidempi lenkki. Vaikka normaalin pitkänlenkin varustuksen eli puolen litran vesipullon sijaan kuljetin mukana juomarepussa  1,5 litraa vettä, aiheutti 25 asteen lämpö ja mäkinen reitti sen ettei lopussa tehnyt mieli kiihdyttää vauhtia.

Alkukesä oli tarkoitus käyttää vauhtikestävyyden kehittämiseen, mutta kun juoksu ei kulkenut niin tulikin tehtyä vain lähinnä peruskuntoharjoittelua ja vähän voimaa. Mutta on tässä vielä hetki aikaa tehdä vk-harjoitustakin ennen kuin varsinainen maratonharjoittelu alkaa. Jos tuo hapenottokyvyn huononeminen johtui koivun siitepölystä, niin saa nähdä tuleeko sama toistumaan tästä lähtien joka kevät vai oliko tämä vain poikkeus harvinaisen kovan koivun siitepölymäärän takia.

Kipeänä ollut oikea akilles tuntuu parantuneen hyvin, mutta vasen akilles oli Linnahölkän jäljiltä niin kipeä lauantaiaamuna että kävelykin oli vaikeaa. Nyt sitten jatketaan molempien akillesten kuntoutusta, mutta venyttely ja tasapainolaudan voimakkaat kallistukset jätetään pois sillä venyttely kuulemma vaan hidastaa paranemista (kiitos Laura!).

1 kommentti:

  1. Unohtui tuossa mainita että akillekset eivät tykänneet pitkästä lenkistä huonoa, mutta sen sijaan vasen lonkka tuli niin kipeäksi että lenkin jälkeen oli kävelykin vaikeaa vaikka juostessa ei mitään kipua tuntunutkaan. Taitaa olla niin että veteraaniurheilija ei tervettä päivää näe kun jatkuvasti tulee uusia kipuja… no ei sentään, kyllähän tuossa oli pitkälti yli 200 tervettä päivää sen jälkeen kun pitkään vaivannut plataarifaskiitti parani viime syksynä. Eikä lonkassakaan ollut enää maanantaina kuin pientä kipua.

    VastaaPoista